Nr 03/2024: Inspirerende og lærerik sommerlektyre  Hageterapi 
 




















  
  



    

 
  
  
    
  
 

 document.querySelector('[data-definition-name="website.components.product"] .product-block').classList.add('is-first-p

Nr 03/2024: Inspirerende og lærerik sommerlektyre

Hageterapi


Hageterapi er effektiv medisin. Hagene til Maria og Dina ser ut som to kreative overskuddsprosjekt. Sannheten er at de vokste fram mens livet var som vanskeligst. Irene Jacobsen skriver om erfaringer og forskning på hvordan planter og natur kan være den beste terapiformen. Her får du også tips til hvordan du kan lage din egen terapihage (s. 10-19).


Markens grøde. «Fra små spirende frø til fargerike, bugnende tallerkener». Med sin nye bok vil søstrene Ida og Marthe Norderhaug inspirere til økologisk og regenerativ dyrking i kjøkkenhagen og sunne og smakfulle retter av råvarene. I dette nummeret deler de hvordan du lager ugresspai med skvallerkål og brennesle, rødbetpannekaker, gresskar- og sjokolademuffins og flere fargerike, lekre retter (s. 36-51).


Sommerens enkleste helsegrep? Fysioterapeut Ann-Helen Bakken mener vi bør slippe føttene fri og gå oftere barføtt. Det kan ha flere helsegevinster enn vi er klar over. Få råd fra fageksperten og forskeren i Lone Lossius sin artikkel om barfotgåing (s. 20-25).


Det er ikke ett fett hva vi smører på kroppen. Men vi trenger beskyttelse fra sola. Hvilken solkrem er best for kroppen og kloden? Her får du fem smarte solråd for sommeren (s. 26-29).


Nyt sommeren med 6 deilige mocktails! Kombinasjonen av sosiale opplevelser og alkoholfri drikke appellerer til stadig flere. Det alkoholfrie bryggeriet Empress vil la oss utforske et univers av smaker uten alkohol. Skal det være en Strawberry Chamomille Paloma eller en Spicy Ginger Piña Colada? (s. 52-57).


Er du lei av kjedelig vann? Slik kan du pimpe det opp! Får du nok vann i varmen? Lær hvordan du gjør vannet ditt mer spennende og hvordan du kan nyte en symfoni av friske smaker og farger. Disse tipsene gjør at du vil drikke mer! (s. 30-33).


Når trenger vi påfyll med elektrolytter? Hjemmelaget elektrolyttdrikk eller sportsdrikk har blitt populært både på TikTok og Instagram. Trenger vi det, og i tilfelle når? Når er det nok med vann, og når trenger vi å fylle på med elektrolytter? Vi har snakket med lege og elektrolyttekspert Kiarash Tazmini (s. 34-35).


«Glukosemetoden» – hype eller håp? Selverklært glukosegudinne Jessie Inchauspé lover bedre helse om vi «kler på karbohydratene» og unngår høye blodsukkertopper. Mens kritikken hagler, renner solskinnshistoriene inn. Hva skal en stakkar tenke om det hele? Er blodsukkertopper farlige? Og hvor mye bør en bry seg om blodsukkersvingninger? Harald Giesebrecht prøver å bli klok (s. 58-67).


Opplev vakre Værøy i Lofoten. Naturfotograf og forfatter Tom Schandy er glad for at han endelig fikk besøke Værøy. Øya er helt annerledes enn Røst, som ligger 25 km unna. Værøy er absolutt verdt et besøk, mener han (s. 68-73).


I dette nummeret kan du også lese om små nyheter fra forskningen i vår faste spalte. Sunnhetsbladet for 100 år siden har råd om hva man bør spise på varme sommerdager.

Nr 03 2024 er både en inspirerende og lærerik utgave! Bli abonnent i dag og få denne nyeste utgaven tilsendt i posten.

Riktig god sommer!

 

Bestill Sunnhetsbladet i dag:


Enkeltnummer, inkl. porto

Ønsker du hjelp til å abonnere eller har du spørsmål? Send oss en e-post på ordre@sunnhetsbladet.no