
Nr 01/2025:
Mer bærekraft!
+ Få e-hefte med sunne påleggsoppskrifter (verdi 59 kr) med på kjøpet når du kjøper årsabonnenment!
Dette kan du lese mer om:
Foto: Synne Moen
Vår mest undervurderte medisin!
Ingen medisiner kan konkurrere med helsegevinstene av fysisk aktivitet. Hvordan har vi endt opp med å behandle medisinsk gull som gråstein, spør lege Øyvind Kjerpeset. Han deler inspirerende kunnskap om vår mest undervurderte medisin, og du får gode tips til hvordan komme over dørstokkmila (s. 10-19).
Foto: Shutterstock.com
Ultraprosessert mat - bør vi være bekymret?
Hvorfor er det ikke opplagt for alle at vi må advare mot ultraprosesser mat? Hvorfor mener noen JA og andre NEI? Les mer i Harald Giesebrecht sin artikkel om Ultraprosessen, og lær om vanlige ingredienser i ultraprosessert mat (s. 20-27).
Foto: Sverre Christian Jarild
hva er et bærekraftig norsk kostholD?
Norge er kjent for natur, fiske og landbrukstradisjoner. Men hva betyr det å spise bærekraftig i en norsk kontekst og som fremmer norsk selvforsyning? Emma Kristine Skjerstad snakker med forskerne og får råd om hva vi bør spise mer av, og redaksjonen har praktiske og gode tips (s. 28-39).
Surdeigsbrød og fermentering - underverker for fordøyelsen!
Å lære seg den enkle kunst å bake surdeig og fermentere grønnsaker vil glede ganen og gjøre magen glad. Dessuten er det enklere enn du tror. Lær av fermenteringsmester Gry Hammer (s. 40-53).
Foto: Sverre Christian Jarild
lær barna å bli smaksdetektiver
Gode matvaner starter i barndommen. Gjør det å smake til en detektivjobb med tips fra Sunnhetsbarnet (s. 54-55).
Mening i livet og helse
Graden av opplevd mening i livet påvirker både psykisk og fysisk helse, mener forsker og professor Tatjana Schnell. Vidar Hovden snakker med henne om ulike typer mening, hva som er den viktigste kilden til mening i livet, og hvordan mening i livet påvirker helsa (s. 60-65).
Andre temaer i dette nummeret er tips om sunnhet og bærekraft, overgangsalder, natur og små nyheter fra forskningen .
Med andre ord, masse spennende lesestoff! Bli abonnent i dag og få gratis e-hefte med sunne og deilige påleggsoppskrifter med på kjøpet (verdi 59 kr).
Med ønske om fortsatt god vinter til alle lesere!