Kremete, vegansk macaroni & cheese
– De fantastiske cashewnøttene gir en kremete luksus uten å gå på kompromiss med sunnheten. Når makaronien er svøpt i forkledde grønnsaker og nøtter, skaper det en tilfredsstillelse og smaksprofil på et helt nytt nivå. Jeg håper du liker min plantebaserte versjon av denne høyt elskede og tidløse klassikeren!
Tekst/oppskrift/foto: Fay Kazzi
Oppskrift til 4-6 personer
Kremete macaroni & cheese
450 g makaroni
2 middels store poteter (av det gulere slaget), skrelt og kuttet i terninger
2 middels store gulrøtter, i terninger
1 løk, hakket
2,5 dl vann (til å koke grønnsakene)
1,75 dl rå cashewnøtter, bløtlagt i 1-2 timer
1,25 dl grønnsaksbuljong
2 medjool-dadler
2 ss næringsgjær
1 ss vegetabilsk olje
1 ss sitronsaft
½ ss hvitvinseddik
2 fedd hvitløk
½ ts frisk ingefær, hakket
1 ½ ts salt
¼ ts paprika
noen få dryss cayennepepper
Topping:
cayennepepper
frisk persille
Slik gjør du:
Følg instruksjonene på makaronipakken. Skyll deretter gjennom med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Tilsett litt olje og bland for å hindre klebing. Sett til side.
Ha potet, gulrøtter og løk i kokende vann, og kok i 10-15 minutter til de er gjennomkokte. Sil av, men behold kokekraften.
Ha grønnsakene i en Vitamix eller høyhastighetsblender sammen med rå cashewnøtter, grønnsaksbuljong og resten av ingrediensene. Tilsett 2,5 dl av vannet du kokte grønnsakene i. Hvis blandingen er for tykk, tilsett litt mer vann. Blend til du får en kremete konsistens (skal ligne konsistensen til smeltet sjokolade).
Hell over pastaen, bland og dryss på litt cayennepepper og litt frisk hakket persille.