Kremete, vegansk macaroni & cheese

Kremete, vegansk macaroni  & cheese
Av alle oppskriftene mine må dette være publikumsfavoritten. Den både ser, føles og smaker imponerende likt tradisjonell «macaroni and cheese», til og med bedre.

– De fantastiske cashewnøttene gir en kremete luksus uten å gå på kompromiss med sunnheten. Når makaronien er svøpt i forkledde grønnsaker og nøtter, skaper det en tilfredsstillelse og smaksprofil på et helt nytt nivå. Jeg håper du liker min plantebaserte versjon av denne høyt elskede og tidløse klassikeren!

Tekst/oppskrift/foto: Fay Kazzi


Oppskrift til 4-6 personer

Kremete macaroni & cheese

  • 450 g makaroni

  • 2 middels store poteter (av det gulere slaget), skrelt og kuttet i terninger

  • 2 middels store gulrøtter, i terninger

  • 1 løk, hakket

  • 2,5 dl vann (til å koke grønnsakene)

  • 1,75 dl rå cashewnøtter, bløtlagt i 1-2 timer

  • 1,25 dl grønnsaksbuljong

  • 2 medjool-dadler

  • 2 ss næringsgjær

  • 1 ss vegetabilsk olje

  • 1 ss sitronsaft

  • ½ ss hvitvinseddik

  • 2 fedd hvitløk

  • ½ ts frisk ingefær, hakket

  • 1 ½ ts salt

  • ¼ ts paprika

  • noen få dryss cayennepepper

Topping:

  • cayennepepper

  • frisk persille

Slik gjør du:

  1. Følg instruksjonene på makaronipakken. Skyll deretter gjennom med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Tilsett litt olje og bland for å hindre klebing. Sett til side. 

  2. Ha potet, gulrøtter og løk i kokende vann, og kok i 10-15 minutter til de er gjennomkokte. Sil av, men behold kokekraften.

  3. Ha grønnsakene i en Vitamix eller høyhastighetsblender sammen med rå cashewnøtter, grønnsaksbuljong og resten av ingrediensene. Tilsett 2,5 dl av vannet du kokte grønnsakene i. Hvis blandingen er for tykk, tilsett litt mer vann. Blend til du får en kremete konsistens (skal ligne konsistensen til smeltet sjokolade).

  4. Hell over pastaen, bland og dryss på litt cayennepepper og litt frisk hakket persille. 


 

Få inspirasjon til å leve litt grønnere: Bestill Sunnhetsbladet hjem til deg i dag!