Pizza med gresskar, fennikel og rødkål
Tekst/oppskrift: Stephanie S. Ringen
Foto: Solveig Selj
Oppskrift
Pizza med gresskar, fennikel og rødkål
Denne deilige høstlige pizzaen er laget med stekt gresskar, fennikel, rødkål, pinjekjerner, pesto og pyntet med fennikeldill (tuppen på fennikel som ser ut som dill).
Bunn:
5 dl mel
3,75 dl lunkent vann
1 ts salt
½ pose tørrgjær
2 ss kaldpresset olivenolje
Topping:
4-5 ts pesto (lag gjerne en deilig hjemmelaget versjon)
1/2 lite men spiselig gresskar (her har vi brukt hokkaidogresskar)
1 fennikel (spar det grønne på toppen til å drysse over når pizzaen kommer ut av ovnen)
4 blader rødkål
salt
Etter steking:
4-5 ts pesto
ristede pinjekjerner
“dill” av fennikel
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 240 grader. (Bruk gjerne en pizzastein om du har for å få en mer sprø bunn)
Bland deigen i en foodprosessor, eventuelt for hånd. La den heve på benken under et håndkle til dobbel størrelse.
Del gresskaret i to og ta ut kjernene. Hvis du bruker hokkaidogresskar, kan du la skallet være på, ellers kan du skrelle gresskaret. Skjær i tynne båter. Skjær fennikelen i tynne skiver, men spar “dillen” på toppen. Legg gresskaret og fennikelen på et bakepapirkledd stekebrett, salte lett og bak i ovnen i ca. 10 min.
Skyll rødkålen og ta av fire blader.
Kjevle ut pizzadeigen på et bakepapir. Stek i ovnen i 5-8 min.
Smør pesto på pizzabunnen, legg rødkålblader, gresskar og fennikel fint fordelt oppå. Sprinkle med litt olivenolje. Stekes i ca. 10 minutter i ovnen eller til grønnsakene er møre.
Rist pinjekjernene i ei tørr stekepanne til de er lett brunet, hvis ikke du har kjøpt ferdig ristede pinjekjerner.
Ta ut pizzaen av ovnen. Topp med pesto, pinjekjerner og fennikeldill. La det bli et lite kunstverk!