Pizza med gresskar, fennikel og rødkål

Pizza med gresskar, fennikel og rødkål
En pizza som tar farge av høsten!

Tekst/oppskrift: Stephanie S. Ringen
Foto: Solveig Selj


Oppskrift

Pizza med gresskar, fennikel og rødkål

Denne deilige høstlige pizzaen er laget med stekt gresskar, fennikel, rødkål, pinjekjerner, pesto og pyntet med fennikeldill (tuppen på fennikel som ser ut som dill).

Bunn:

  • 2 kopper (1 kopp = 2 1/2 dl) mel

  • 1 1/2 kopp vann

  • 1 ts salt

  • ½ pose tørrgjær

  • 2 ss olivenolje 

Topping:

  • 1/2 lite men spiselig gresskar (her har et hokkaidogresskar blitt brukt)

  • 1 fennikel (spar det grønne på toppen til å drysse ferskt over når pizzaen kommer ut av ovnen)

  • 4 blader rødkål

Stek alt i ovnen til mørt, og sprinkle over med litt olje.

Ristede pinjekjerner til å strø på toppen

4-5 ts pesto til å sprinkle over (utfordrer deg til å lage en deilig hjemmelaget versjon. Bruk det du har hjemme av nøtter som f.eks. cashewnøtter, valnøtter og solsikkefrø. Bland med hvitløk, olje og næringsgjær og litt presset sitronsaft).

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 240 grader. (Bruk gjerne en pizzastein om du har for å få en mer sprø bund)

  2. Bland deigen i en foodprosessor, evt, for hånd, og la den heve på benken under et håndkle til dobbel størrelse.

  3. Stekes 8-10 minutter i ovnen ved 240 grader.

  4. Ta ut pizzabunnen og komponer med toppingen. La det bli et lite kunstverk!