Pasta-i-en-fei
Det første nummeret av Sunnhetsbladet 2021 gir deg, tradisjonen tro, noen spennende, næringsrike og grønne oppskrifter. I år feirer vi faktisk 140 år med aktiv fremming av vegetarisk mat og temaet for jubileumsårets første runde oppskrifter er: Kjappe middager. Her er en smakebit!
Oppskrift: Monica Fosse
Foto: T.L
Oppskrift
Pasta-i-en-fei
Finn frem en mellomstor gryte og ha oppi:
50 g pasta (gjerne spagetti/
makaroni laget av linser,
erter eller bønner)
1 løk, hakket
3 hvitløksfedd, finhakket
100 g søtpotet, i små terninger
100 g fersk spinat,
gjerne grovhakket
2 kartonger (á 175 g nettovekt)
røde linser, avrent
1 boks hermetisk hakket tomat
2 ss hakket soltørket tomat i olje
5 dl vann
1 ½ dl kokosmelk
2 ts oregano
SLIK GJØR DUKok opp og la koke cirka 10 minutter.
Mot slutten av koketiden, smak til med:
¼ - ½ ts chilikrydder
1 ts balsamico-eddik
½ ts sukker
2 ts Herbamare urtesalt
½ ts salt
Server med litt revet ost,
gjerne plantebasert.
Trygve Lydersen