Pasta-i-en-fei

Pasta-i-en-fei
Tidsklemma behøver ikke bety at man må ty til ferdigmat

IMG_7634.JPG

God helse er ingen selvfølge

Slå følge med en av verdens eldste veivisere
til et sunt, aktivt og langt liv! Både digitalt og på papir.

Det første nummeret av Sunnhetsbladet 2021 gir deg, tradisjonen tro, noen spennende, næringsrike og grønne oppskrifter. I år feirer vi faktisk 140 år med aktiv fremming av vegetarisk mat og temaet for jubileumsårets første runde oppskrifter er: Kjappe middager. Her er en smakebit!

Oppskrift: Monica Fosse
Foto: T.L


 
Pastaienfei#2.jpg

Oppskrift

Pasta-i-en-fei

Finn frem en mellomstor gryte og ha oppi:

  • 50 g pasta (gjerne spagetti/

    makaroni laget av linser, 

    erter eller bønner)

  • 1 løk, hakket

  • 3 hvitløksfedd, finhakket

  • 100 g søtpotet, i små terninger

  • 100 g fersk spinat, 

    gjerne grovhakket

  • 2 kartonger (á 175 g nettovekt) 

    røde linser, avrent

  • 1 boks hermetisk hakket tomat

  • 2 ss hakket soltørket tomat i olje

  • 5 dl vann

  • 1 ½ dl kokosmelk

  • 2 ts oregano


    SLIK GJØR DU

    Kok opp og la koke cirka 10 minutter.

    Mot slutten av koketiden, smak til med:

  • ¼ - ½ ts chilikrydder

  • 1 ts balsamico-eddik

  • ½ ts sukker

  • 2 ts Herbamare urtesalt

  • ½ ts salt


    Server med litt revet ost, 

    gjerne plantebasert.