Deilig dessert med gresskar
Tekst/oppskrift: Stephanie S. Ringen
Foto: Solveig Selj
Oppskrift
Gresskardessert på glass
Bunn:
1/2 kopp pekannøtter
1/3 kopp dadler
1/4 ts kanel
En klype salt
Gresskarfyll:
1 kopp gresskarmos
1/3-1/2 kopp lønnesirup
1 ts gresskarkrydder*
Pisket kokosnøttkrem:
1 kopp kald kokosmelk krem
1/4 ts vaniljeekstrakt
1 ss lønnesirup
Slik gjør du:
Bunn
Bland alle ingrediensene til bunnen til fine smuler i en blender eller food processor.
Gresskarfyllet
Bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Tilsett mer sødme eller krydder hvis du foretrekker det.
Pisket kokosnøttkrem
I en boks kokosmelk er det vanligvis 1 kopp. Ha gjerne en boks i reserve for mengden kan variere etter merkene. Den kremete delen på toppen kan du skrape ut når kokosmelken er kald. Ikke bruk så mye av det flytende, da blir kremen tynn. Bruk stavmikseren eller en håndmikser og pisk alle ingrediensene sammen på høy hastighet til kremen er luftig og fin.
Monter desserten
Legg lagvis smulene til bunnen, gresskar fyllet og den piskede kokoskremen i et glass. Denne oppskriften er nok til 4-5 glass. Spis dem med en gang - eller forbered dem, sett dem i kjøleskapet over natten og kos deg med dem dagen etter!
*Gresskarkrydder til paier og kaker:
1 ts kanel
1/4 ts ingefær
1/4 ts muskat
1/8 ts nellik