Bringebærkake
SUNNHETSBLADET + GRØNN MAT
Sunnhetsbladet sitt sommernummer har nydelige oppskrifte fylt med solfylt, maritim inspirasjon. Her er en smakebit - resten finner du i magasinet!
Oppskrift/foto: Grønn Mat
Oppskrift
Bringebærkake
Bunn:
150 g mandler
100 g valnøtter
350 g dadler
½ ts vaniljepulver
2 ss revet appelsinskall
Fyll:
8 ss kokosolje
250 g friske bringebær
4 ss agavesiru
1 dl kokosmelk (fet)
40 g chiafrø
Topping:
friske bringebær
SLIK GJØR DU
Bunn:
Bland sammen ingrediensene i en foodprosessor til en finmalt og litt klissete masse.
Bruk en rund kakeform og kle den med bakepapir slik at papiret dekker over kantene.
Trykk ut massen til et jevnt lag i formen.
Fyll:
Ha kokosoljen i vannbad i en kjele på svak varme til den smelter.
Ta den av varmen, ha i bringebær, chiafrø og agavesirup og mos alt med en stavmikser.
Rør inn kokosmelken og bland det sammen. Hell blandingen over i kakeformen.
Sett kakeformen i frysen i et par timer, slik at massen setter seg.
Kaken bør oppbevares i kjøleskap eller fryses til den skal spises.
Tips: Pynt kaken med spiselige blomster, for eksempel stemorsblomster, og friske bær.