Vegetarisk havsuppe

Vegetarisk havsuppe
En smak av sommer og havet

God helse er ingen selvfølge

Slå følge med en av verdens eldste veivisere
til et sunt, aktivt og langt liv! Både digitalt og på papir.


Kan man fange smaken av havet på vegetariske premisser? Sunnhetsbladet ga Grønn Mat i oppgaven med å lage sommernummerets oppskrifter med solfylt, maritim inspirasjon. Her er en smakebit - resten finner du i magasinet!

Oppskrift/foto: Grønn Mat


Oppskrift

Havsuppe

  • 1 purreløk

  • 2 sellerirot

  • 1 løk

  • 2 gulrøtter

  • 2 fedd hvitløk

  • 400 g poteter

  • 5 ss olivenolje

  • 1 dl syrlig eplejuice

  • 3 laurbærblad

  • 1 ts gurkemeie

  • 1 l grønnsaksbuljong

  • 2 noriark

  • 2 ½ dl fløte

  • 1 ts muskat

  • sitronsaft

  • ½ chili eller cayennepepper (valgfritt)

  • fersk dill

  • salt og pepper


SLIK GJØR DU

  1. Vask, skrell og kutt sellerirot, gulrøtter, løk, hvitløk og poteter i biter.

  2. Ta frem en kasserolle og stek resten av grønnsakene på lav varme i ca. 10 minutter til de får gyllen farge. Tilsett litt vann hvis nødvendig, slik at grønnsakene ikke blir brent.

  3. Tilsett eplejuice.

  4. Ha i alle krydderne. Etter en liten stund tilsetter du 1 l grønnsaksbuljong.

  5. Riv noriarkene i små biter og tilsett i suppen. La suppen småkoke til grønnsakene blir myke.

  6. Tilsett fløte mot slutten. Smak til med salt og pepper. Serveres med fersk dill, sitronsaft og ditt favorittbrød.

    Tips: Vi elsker å bruke ekstra dill og sitronsaft i suppen. Den smaker også ekstra godt med et lite hint av chili eller cayennepepper.


 

Se flere oppskrifter i magasinet!
Du kan både kjøpe enkeltnummer eller abonnere ved å klikke her