Vegetarisk havsuppe
Kan man fange smaken av havet på vegetariske premisser? Sunnhetsbladet ga Grønn Mat i oppgaven med å lage sommernummerets oppskrifter med solfylt, maritim inspirasjon. Her er en smakebit - resten finner du i magasinet!
Oppskrift/foto: Grønn Mat
Oppskrift
Havsuppe
1 purreløk
2 sellerirot
1 løk
2 gulrøtter
2 fedd hvitløk
400 g poteter
5 ss olivenolje
1 dl syrlig eplejuice
3 laurbærblad
1 ts gurkemeie
1 l grønnsaksbuljong
2 noriark
2 ½ dl fløte
1 ts muskat
sitronsaft
½ chili eller cayennepepper (valgfritt)
fersk dill
salt og pepper
SLIK GJØR DU
Vask, skrell og kutt sellerirot, gulrøtter, løk, hvitløk og poteter i biter.
Ta frem en kasserolle og stek resten av grønnsakene på lav varme i ca. 10 minutter til de får gyllen farge. Tilsett litt vann hvis nødvendig, slik at grønnsakene ikke blir brent.
Tilsett eplejuice.
Ha i alle krydderne. Etter en liten stund tilsetter du 1 l grønnsaksbuljong.
Riv noriarkene i små biter og tilsett i suppen. La suppen småkoke til grønnsakene blir myke.
Tilsett fløte mot slutten. Smak til med salt og pepper. Serveres med fersk dill, sitronsaft og ditt favorittbrød.
Tips: Vi elsker å bruke ekstra dill og sitronsaft i suppen. Den smaker også ekstra godt med et lite hint av chili eller cayennepepper.