Pepperkaker

Det dufter helt herlig i huset. Pepperkakedeigen er full av nyttige råvarer og gir en deilig smak av kardemomme, nellik, kanel og ingefær. Kos deg sammen med barna og lag en god porsjon av disse, for de er skikkelig gode.

DU TRENGER:

2 dl mandelmel

1 dl havremel

1/2 dl tapiokamel (potetmel)

1/2 ts natron

2 ts pepperkakekrydder*

1 ss kokosblomstsukker

1/2 ts vaniljeessens

1/3 ts salt og litt pepper

3 ss smeltet kokosolje

1 dl lønnesirup


*PEPPERKAKEKRYDDER

Dette pepperkakekrydderet bruker vi MYE. Det kan tilsettes i kakao, grøt, pepperkakekuler, kaker, annen bakst og i smoothie. Oppbevares i et lufttett glass med lokk, og det varer hele desember.

DU TRENGER:

2 ss ceylonkanel

1 ½ ss malt ingefær

1 ss malt kardemomme

1 ss malt nellik

en klype salt og et par kvern

med pepper

Ha alle ingrediensene i et glass med

lokk, rist godt. 

SLIK GJØR DU:

  1. Bland alle tørre ingredienser i en bolle.

  2. Smelt kokosolje og rør inn lønnesirup og vaniljeessens.

  3. Bland det våte inn i det tørre og kna deigen med hendene. Opplever du at deigen er litt tørr? Tilsett litt mer kokosolje eller lønnesirup.

  4. Pakk deigen godt sammen og sett i kjøleskapet over natten.

Dagen etter:

  1. Kna deigen, og om den er tørr, kna inn et par spiseskjeer vann.

  2. Bruk to bakepapir og kjevle ut deigen mellom bakepapiret. Bruk former og press ned.

  3. Stekes i ovnen på 175 grader i omkring 6 minutter. Følg godt med, steketiden avhenger av tykkelsen på pepperkakene.

Oppskrift: Cecilie Marie Vedvik
Foto: Solveig Selj
Publisert i Sunnhetsbladet nr 06 202

Cecilie Marie Vedvik

Cecilie har en bachelor i ernæring, er mamma til to små og er gründer av Min Spire AS, som inspirerer med kunnskap, oppskrifter og produkter som gjør det enklere og morsommere å lage hjemme-laget mat til våre kjære små. Du finner henne på Instagram som @min.spire.barnemat.