Sunnhetsbladet

View Original

Deilig dessert med gresskar

Tekst/oppskrift: Stephanie S. Ringen
Foto: Solveig Selj


Oppskrift

Gresskardessert på glass

Bunn:

  • 1/2 kopp pekannøtter

  • 1/3 kopp dadler

  • 1/4 ts kanel

  • En klype salt

Gresskarfyll:

  • 1 kopp gresskarmos

  • 1/3-1/2 kopp lønnesirup

  • 1 ts gresskarkrydder*

Pisket kokosnøttkrem:

  • 1 kopp kald kokosmelk krem

  • 1/4 ts vaniljeekstrakt

  • 1 ss lønnesirup


Slik gjør du:

  1. Bunn

    Bland alle ingrediensene til bunnen til fine smuler i en blender eller food processor.

  2. Gresskarfyllet

    Bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Tilsett mer sødme eller krydder hvis du foretrekker det.

  3. Pisket kokosnøttkrem

    I en boks kokosmelk er det vanligvis 1 kopp. Ha gjerne en boks i reserve for mengden kan variere etter merkene. Den kremete delen på toppen kan du skrape ut når kokosmelken er kald. Ikke bruk så mye av det flytende, da blir kremen tynn. Bruk stavmikseren eller en håndmikser og pisk alle ingrediensene sammen på høy hastighet til kremen er luftig og fin.

  4. Monter desserten

    Legg lagvis smulene til  bunnen, gresskar fyllet og den piskede kokoskremen i et glass. Denne oppskriften er nok til 4-5 glass. Spis dem med en gang - eller forbered dem, sett dem i kjøleskapet over natten og kos deg med dem dagen etter!


*Gresskarkrydder til paier og kaker:

1 ts kanel

1/4 ts ingefær

1/4 ts muskat

1/8 ts nellik

Få inspirasjon til å leve litt grønnere: Bestill Sunnhetsbladet hjem til deg i dag!

See this gallery in the original post