Sunnhetsbladet

View Original

Pasta-i-en-fei


Det første nummeret av Sunnhetsbladet 2021 gir deg, tradisjonen tro, noen spennende, næringsrike og grønne oppskrifter. I år feirer vi faktisk 140 år med aktiv fremming av vegetarisk mat og temaet for jubileumsårets første runde oppskrifter er: Kjappe middager. Her er en smakebit!

Oppskrift: Monica Fosse
Foto: T.L



Oppskrift

Pasta-i-en-fei

Finn frem en mellomstor gryte og ha oppi:

  • 50 g pasta (gjerne spagetti/

    makaroni laget av linser, 

    erter eller bønner)

  • 1 løk, hakket

  • 3 hvitløksfedd, finhakket

  • 100 g søtpotet, i små terninger

  • 100 g fersk spinat, 

    gjerne grovhakket

  • 2 kartonger (á 175 g nettovekt) 

    røde linser, avrent

  • 1 boks hermetisk hakket tomat

  • 2 ss hakket soltørket tomat i olje

  • 5 dl vann

  • 1 ½ dl kokosmelk

  • 2 ts oregano


    SLIK GJØR DU

    Kok opp og la koke cirka 10 minutter.

    Mot slutten av koketiden, smak til med:

  • ¼ - ½ ts chilikrydder

  • 1 ts balsamico-eddik

  • ½ ts sukker

  • 2 ts Herbamare urtesalt

  • ½ ts salt


    Server med litt revet ost, 

    gjerne plantebasert.