Sunnhetsbladetmagasin

Sunnhetsbladet Nr 04/22

Sunnhetsbladetmagasin
Sunnhetsbladet Nr 04/22

Nr 4/2022:

La oss inspirere deg til å prøve noe nytt

Slik gir du råvarene superkrefter
Fermentert mat har tusenårlange tradisjoner, men har på nytt blitt aktualisert. Holder det å spise fiberrik mat for en god tarmflora, eller bør du supplere med fermentert mat? Hva er fermentert mat, hva kan man fermentere, og hvilke helseeffekter finnes i slik mat? Ernæringsfysiolog Fay Kazzi tar oss med på en reise i fermenteringens verden og lærer bort hvordan hun fermenterer (s. 20-27).

Er du lei deg for at badesesongen snart er over? Eller har du hevet deg på den kalde trenden og bader hele året? Å utfordre komfortsonene er i skuddet, men er det sunt med kalde bad og badstue? Lege og psykiater Gunhild Therese Melleby forteller om isbading og dopamin, forskning og personlige erfaringer (s. 54-58).

Finn tilbake fokuset. Hvor ble det av oppmerksomheten? Hva skjer når vi bruker for mye tid foran skjermen, og hvor skadelig er det egentlig? Antropolog og skribent Cecilie Skjerdal har undersøkt med ekspertene, og skriver om hvordan vi finner veien fra forstyrrelse til flyt (s. 10-16).


Det betyr mer enn du tror. Et hull i skogen. Boligmangelen er stor, og det er ikke lett å være fugl i et kultivert skoglandskap. Naturfotograf og forfatter Tom Schandy gir fuglene en stemme og forteller hvordan vi kan hjelpe dem (s. 68-73).

Fra sofagris til skosliter. Kroppen ble for tung, og det samme ble hverdagslige gjøremål. Blodsukkeret økte, og kroppen begynte å si ifra. Les den inspirerende historien til Nina Myrdal om hvordan hun fant motivasjon, hvordan hun tok grep, og hvordan hun har fått et nytt liv (s. 62-67).

Faste og vegetarkost. Kan det hjelpe mot revmatisme? Vi dykker ned i en 30 år gammel studie. Hva visste de om tarmens bakterieflora på den tiden? Hva sier forskningen i dag? Og er det noe vi kan lære av pasienters egne erfaringer? Les og lær av Mette Svendsen sitt intervju med Margaretha Haugen (s. 48-53).

Som alltid byr vi på deilige oppskrifter på plantebasert mat, denne gangen med matretter fra fjern og nær, med både bowls, burgere og ville vekster (s. 28-39).

I dette nummeret kan du også lese om Gode grep for hode, kropp og klode (s. 17-19), lære hvordan du sanker egne frø til neste hagesesong (s. 40-43), og hva naturen byr på av spennende, ville vekster på denne årstiden (s. 45-47). Og enda mer.

Vi gleder oss til å dele nummer 4-2022 med deg. Bli abonnent i dag og få den nyeste utgaven tilsendt i posten!


Bonus kun for abonnenter:

"Sunnere Sammen" - 14 dager (12.-25. september)

Sunnhetsbladet har lansert en helt ny online tjeneste for abonnenter, som vi kaller Sunnere Sammen. Bli med og diskuter og implementer artikler og tips i hvert nummer på 14 intensive dager, denne gangen 12.-25. september.

  • Lukket Facebook-gruppe kun for Sunnhetsblad-abonnenter hvor vi sammen diskuterer og implementerer tipsene i hvert nummer

  • E-post to ganger ukentlig (mandag og fredag) i perioden med dagens lesestoff og "oppgave"

  • Videoer, utfordringer og inspirasjon

Å lese Sunnhetsbladet gir kunnskap. Å diskutere og implementere tipsene i Sunnhetsbladet sammen med andre kan forandre ditt liv. Bli med oss online!

Bli årsabonnement i dag (6 utgaver tilsendt i posten) for kr. 560,- og få online tilgang til Sunnere Sammen 12.-25. september med på kjøpet.


 

Bestill Sunnhetsbladet i dag:

Enkeltnummer, inkl. porto
NOK 159.00
Quantity:
Legg i handlevogn

Ønsker du hjelp til å abonnere eller har du spørsmål? Send oss en e-post på ordre@sunnhetsbladet.no