Sunnhetsbladet

View Original

Vegetarisk havsuppe


Kan man fange smaken av havet på vegetariske premisser? Sunnhetsbladet ga Grønn Mat i oppgaven med å lage sommernummerets oppskrifter med solfylt, maritim inspirasjon. Her er en smakebit - resten finner du i magasinet!

Oppskrift/foto: Grønn Mat


Oppskrift

Havsuppe

  • 1 purreløk

  • 2 sellerirot

  • 1 løk

  • 2 gulrøtter

  • 2 fedd hvitløk

  • 400 g poteter

  • 5 ss olivenolje

  • 1 dl syrlig eplejuice

  • 3 laurbærblad

  • 1 ts gurkemeie

  • 1 l grønnsaksbuljong

  • 2 noriark

  • 2 ½ dl fløte

  • 1 ts muskat

  • sitronsaft

  • ½ chili eller cayennepepper (valgfritt)

  • fersk dill

  • salt og pepper


SLIK GJØR DU

  1. Vask, skrell og kutt sellerirot, gulrøtter, løk, hvitløk og poteter i biter.

  2. Ta frem en kasserolle og stek resten av grønnsakene på lav varme i ca. 10 minutter til de får gyllen farge. Tilsett litt vann hvis nødvendig, slik at grønnsakene ikke blir brent.

  3. Tilsett eplejuice.

  4. Ha i alle krydderne. Etter en liten stund tilsetter du 1 l grønnsaksbuljong.

  5. Riv noriarkene i små biter og tilsett i suppen. La suppen småkoke til grønnsakene blir myke.

  6. Tilsett fløte mot slutten. Smak til med salt og pepper. Serveres med fersk dill, sitronsaft og ditt favorittbrød.

    Tips: Vi elsker å bruke ekstra dill og sitronsaft i suppen. Den smaker også ekstra godt med et lite hint av chili eller cayennepepper.


Se flere oppskrifter i magasinet!
Du kan både kjøpe enkeltnummer eller abonnere ved å klikke her