Sunnhetsbladetmagasin

Sunnhetsbladet Nr 01/22

Sunnhetsbladetmagasin
Sunnhetsbladet Nr 01/22

Første nummer i 2022 er klart!

TOM SCHANDY

Hva er egentlig forskjellen på vær og klima? Og hvordan vet vi at klimaet endrer seg - har det ikke alltid gjort det? Tom Schandy er en av Norges mest profilerte naturfotografer og en ivrig forkjemper for å redde naturen og kloden. Han gir deg svar på spørsmålene dine klimaskeptiske venner stiller (s. 10-13).

Hvordan griper vi an vår generasjons største utfordring? «Å anerkjenne alvoret hjelper, men panikk og dommedagstenkning tar oss ingensteds. Vi både kan og skal takle dette,» sier klimaforsker Bjørn Samset, som i 2018 ble kåret til «Årets forskningsformidler» av Forskningsrådet. Ikke gå glipp av intervjuet hvor Samset forteller hva de beste løsningene på klimautfordringene kan være (s. 68-73).

Unge menneskers klimaangst er reell. Finnes det en vei ut av økosorgen? Ja, mener klimapsykolog Ragnhild Nilsen, fordi vi kan omforme bekymringstanker til ulike praktiske initiativ (s. 14-17).



ELISABETH NISSEN-EIDE

Bærekraftsjef Elisabeth Nissen Eide forteller hvorfor hun er klimaoptimist og «spre glede-entusiast». Få Elisabeths 5 tips for en mer bærekraftig hverdag (s. 25).

KRISTIN H. R. NIELSEN

Å spise mer grønt behøver ikke alltid å koste penger. Kristin H. R. Nielsen viser deg hvilke ville norske vekster du kan plukke i naturen som både er næringsrike og smaker godt. Kanskje er man ikke en ekte matentusiast før man har prøvd norsk «gourmetgress»? Lær hvordan man bruker furunåler og løvetann og hvordan man får barkekjeks til faktisk å smake godt (s. 49).

DENNIS ASBJØRNSEN

Drømmer du om grønne fingre og å kunne dyrke egen mat? Hageinfluenser og bokaktuelle Dennis Asbjørnsen mener alle kan få det til. Lær om hvordan du kan starte hagesesongen på forskudd allerede nå, hvordan du kan dyrke supre poteter og proteinrike belgvekster m.m. (s. 42-47).

FAY KAZZI

Som vanlig har vi mange gode oppskrifter på plantebasert mat. Lurer du på hvordan man lager den beste hummusen? Det er enklere enn du tror, men du må vite hvordan. Fay Kazzi deler oppskriften på libanesisk «hummus på riktig måte», plantebasert «macaroni & cheese» og en herlig tofusalat til skiva (s. 35-37). Spis sunnere, skritt for skritt. Hvis du bytter ut et par middager i måneden med oppskriftene i dette nummeret, er du godt i gang, og det smaker kjempegodt!

På mosjonsfronten tar vi denne gangen tak i en stadig mer populær vinteraktivitet. Skøyteturer på islagte innsjøer er en turopplevelse annerledes enn det meste (s. 60-67). Det blir neppe siste gang når du først har prøvd det.

Klimafokuset i media kan lett bli ensidig og tabloid. Hvor får man egentlig en helhetlig og god oversikt over klimaproblematikken? Vi tipser om og anmelder klimapensum for både voksne og barn (s. 54-59).


Bestill årets første utgave av Sunnhetsbladet, som er dedikert til klima. Les deg raskt opp på de ulike ekspertenes vurdering av klimaproblematikken. Vi får møte naturfotografene som har sett klimaendringene med egne øyne og deres beste miljøtiltak, klimaforskeren i FNs klimapanel, klimapsykologen som viser vei fra bekymring til initiativ, og bærekraftsjefen. Få i tillegg massevis av tips til sunn mat og gode turopplevelser.


Kos deg med utgave 1/2022 i godstolen!


 

Bestill Sunnhetsbladet i dag:

Enkeltnummer, inkl. porto
NOK 159.00
Quantity:
Legg i handlevogn

Ønsker du hjelp til å abonnere eller har du spørsmål? Send oss en e-post på ordre@sunnhetsbladet.no