Potetsalat med eple og cashew aioli

Potetsalat med eple og cashew aioli
Endelig går vi lysere tider i møte! Våren er tiden for å samle mennesker vi er glad i og nyte vårens grønnsaker og goder.
Square_cover_03_2021.jpg

God helse er ingen selvfølge

Slå følge med en av verdens eldste veivisere
til et sunt, aktivt og langt liv! Både digitalt og på papir.


Oppskriftene i Sunnhetsbladet er en fast ingrediens på innholdsfortegnelsen. Inspirasjon til en grønn livsstil med vegetarisk fokus har fulgt bladet siden starten i 1881. Denne gangen har vi sluppet til Grønn mat (gronnmat.com) med et knippe deilige oppskrifter. Her får du en smakebit fra dette nummerets sunne appetittvekkere!

Oppskrift/foto: Grønn Mat


Oppskrift

Potetsalat med eple og cashewaioli

  • 500 g poteter

  • 1 eple

  • 1 ts sitronsaft

  • 1/2 rødløk

  • vårløk

  • dill

  • salt og pepper


SLIK GJØR DU

  • Vask potetene og kok dem i en kjele med vann til de er møre. Hell av kokevannet og avkjøl potetene. Del dem i passe store terninger.

  • Kutt rødløk og eple i små biter.

  • Bland alle ingrediensene, og tilsett cashewaioli. Smak til med salt og pepper etter ønske.

  • Toppes med vårløk og dill.


CASHEWAIOLI

  • 2,5 dl cashew uten salt
    2 ss sitronsaft (eller mer)
    2 fedd hvitløk
    1 daddel
    Salt
    Vann etter ønske (litt og litt)
    Fersk persille
    Fersk dill


SLIK GJØR DU

  • Cashewnøtter bløttlegges i ca. 30min
    Samtlige ingredienser kjøres i en blender sammen med urtene
    Tilsett vann etter ønske, til det blir riktig konsistens

 

Se flere oppskrifter i magasinet!
Du kan både kjøpe enkeltnummer eller abonnere ved å klikke her

GronnMat_bord.jpg