Potetsalat med eple og cashew aioli
Oppskriftene i Sunnhetsbladet er en fast ingrediens på innholdsfortegnelsen. Inspirasjon til en grønn livsstil med vegetarisk fokus har fulgt bladet siden starten i 1881. Denne gangen har vi sluppet til Grønn mat (gronnmat.com) med et knippe deilige oppskrifter. Her får du en smakebit fra dette nummerets sunne appetittvekkere!
Oppskrift/foto: Grønn Mat
Oppskrift
Potetsalat med eple og cashewaioli
500 g poteter
1 eple
1 ts sitronsaft
1/2 rødløk
vårløk
dill
salt og pepper
SLIK GJØR DU
Vask potetene og kok dem i en kjele med vann til de er møre. Hell av kokevannet og avkjøl potetene. Del dem i passe store terninger.
Kutt rødløk og eple i små biter.
Bland alle ingrediensene, og tilsett cashewaioli. Smak til med salt og pepper etter ønske.
Toppes med vårløk og dill.
CASHEWAIOLI
2,5 dl cashew uten salt
2 ss sitronsaft (eller mer)
2 fedd hvitløk
1 daddel
Salt
Vann etter ønske (litt og litt)
Fersk persille
Fersk dill
SLIK GJØR DU
Cashewnøtter bløttlegges i ca. 30min
Samtlige ingredienser kjøres i en blender sammen med urtene
Tilsett vann etter ønske, til det blir riktig konsistens
Se flere oppskrifter i magasinet!
Du kan både kjøpe enkeltnummer eller abonnere ved å klikke her
Trygve Lydersen